Yhdistys
Mikä on 7HT?
Seitsemän Hunnun Tanssi ry on itämaisen tanssin harrastajien ja ammattilaisten yhdistys, joka on perustettu vuonna 1989 Jyväskylässä.
Seitsemän Hunnun Tanssi ry:n tärkeimpänä tehtävänä on tehdä tunnetuksi itämaista tanssia ja edistää harrastusta tiedottamalla ja järjestämällä kursseja sekä välittämällä esiintyjiä.
Yhdistyksen nimi
Raamatussa Salome saa huntutanssillaan Herodeksen myöntymään tahtoonsa. Wendy Buonaventura kertoo kirjassaan "The Serpent of the Nile" tarinan Salomen tanssista olevan muunnelma babylonialaisen rakkauden ja hedelmällisyyden jumalattaren Ishtarin manalassakäynnistä.
Kun Ishtarin rakastettu kuolee ja joutuu manalaan, joka babylonialaisille edusti myös maan hedelmällistä kohtua, lähtee Ishtar epätoivoisena, kaikkiin kalleuksiinsa verhooutuneena noutamaan lemmittyään. Päästäkseen manalan salatuimpiin sopukoihin hänen on kuljettava seitsemän seitsenkertaisen portin lävitse ja jokaisella portilla luovutettava puvustaan koriste ja huntu.
Tämä vanha myytti kuvaa luonnon kuolemaa ja keväistä uudelleensyntymistä. Kun Ishtar on poissa ei vilja kasva eikä rakkaus kukoista; kun hän lemmittynsä kanssa palaa, luonto puhkeaa kukkaan.
Ishtar toi elämää, Salome tuhoaa, toteaa Buonaventura ja sanoo kertomuksen Salomen tanssista edustavan miehen pelkoa naisen pimeästä puolesta, vaarallisesta, viettelevästä, kastroivasta naisesta.
(Sirkka Laukonsuo: "Salome, paheellinen tanssijatar", Sharazad-julkaisu no 3/1990.)
Seitsemän Hunnun Tanssi ry vuosien varrella
1989
Jyväskylässä perustettiin itämaisen tanssin yhdistys
1990
Yhdistyksen nimeksi vahvistui Seitsemän Hunnun Tanssi ry. Oma tanssin opetus alkoi Jyväskylässä. Ensimmäinen ulkomainen opettaja, Issam Abu El-Nasr, vieraili Jyväskylässä.
1991
Opetustoiminta laajeni, yhdistys välitti opettajia muille paikkakunnille.
1994
Itämaisen tanssin buumi Suomessa ja Jyväskylässä. Seitsemän Hunnun Tanssi ry alkoi kasvaa valtakunnalliseksi itämaisen tanssin yhdistykseksi. Ensimmäinen oma tanssinäytös järjestettiin Tanssikoulu Saran tiloissa.
1995
Yhditys vuokrasi oman tanssisalin Pajatieltä. Uudessa studiossa saatiin nauttia mm. legendaarisen Mahmoud Redan kurssituksesta.
1996
Ensimmäinen itämaisen tanssin kesäfestivaali Jyväskylässä. Oppilasnäytös järjestettiin kokonaan paikallisten oppilasryhmien ja opettajien voimin.
1997
Yhdistyksen tiedotteet ja kurssikalenterit yhdistettiin jäsenlehdeksi, joka sai nimekseen Ishtar. Yhdistys aloitti itämaisen tanssin opettajakoulutuksen. Jäsenmäärä oli huipussaan, lähes 1000 henkilöä.
1999
Neljäs itämaisen tanssin kesäfestivaali Jyväskylässä.
2000
Seitsemän Hunnun Tanssi ry:n opettajakoulutuksesta valmistuu ensimmäinen opettaja, Pirjo Huusko Oulusta.
2003
Itämaisen tanssin kesäfestivaali järjestettiin jälleen Jyväskylässä. Tanssisali muutti Dance Centeriin Vapaudenkadulle (nykyinen Tanssiopisto).
2005
Itämaisen tanssin kesäfestivaali Jyväskylässä 9.-12.6.
2007
Tanssisali muutti takaisin Pajatielle.
2008
Itämaisen tanssin kesäfestivaali Jyväskylässä 5.-8.6.
2011
Itämaisen tanssin kesäfestivaali Jyväskylässä 10.-12.6.
2016
Kesäfestivaalit 20 vuotta! Itämaisen tanssin kesäfestivaali Jyväskylässä 10.-12.6.
2020
Yhdistyksen tanssitunnit käynnistyivät uudessa osoitteessa Jyväskylän Viitaniemessä. Perinteinen kevätnäytös jäi koronataudin vuoksi pitämättä. Samoin suunniteltu kesäfestivaali piti perua.
2021
Yhdistyksen tanssitunnit useilla eri tanssisaleilla: Jyväskylän Viitaniemessä, ja Sepänkeskuksen Isotooppi-salissa. Kevätnäytöstä emme päässeet tänäkään vuonna järjestämään.
2022
Yhdistyksen tanssitunnit useilla eri tanssisaleilla: Sepänkeskuksen Isotooppi-salissa ja Tanssiopistolla (Vapaudenkatu 48-50). Esiintymistä jo aloiteltu Yläkaupungin Yö -tapahtumassa (Jyväskylä). Syysnäytös oli 12.11.2022. Itämaisen tanssin lisäksi lavalla olivat myös Jyväskylän Flamenco -seura ja Tanssiopiston 60+ -ryhmä.
2023
Yhdistyksen tanssitunnit saimme syksyllä kaikki samaan saliin, Sepänkeskuksen Isotooppi-saliin. Tanssillinen illanvietto 22.11.2023 Piippurannan klubilla.